Meteen naar de inhoud

1-op-1 schrijfcursus: Schrijf het lekker zelf!

Je wilt iets schrijven: die enthousiasmerende tekst voor je website, dat pakkende nieuwsbericht of die grappige blogpost. Een tekst die leuk is om te lezen, boeit van begin tot eind en ook nog eens laat zien wie je bent of welke dienst je voor jouw klanten levert. In een gesprek kun je jouw verhaal prima onder woorden brengen, maar zodra je je laptop openklapt, heb je geen idéé waar je moet beginnen. Je stelt het uit. En als je eenmaal bent begonnen, ben je niet blij met het resultaat. Zonde.

Foto: Prisca Visser

Ja, je kunt van die schrijfstruggles afkomen en sneller en met plezier schrijven. 
In onze 1-op-1-schrijftraining (die bestaat uit drie lessen) leer je hoe je beter, sneller en met meer zelfvertrouwen schrijft. Met praktische opdrachten, slimme tips en trucs, journalistieke schrijftechnieken en heel veel feedback – want je gaat zelf aan de slag. Op naar betere teksten en meer schrijfplezier.

Dit zit er in de schrijfcursus 'Schrijf het lekker zelf'

Deze driedelige schrijfcursus maken we speciaal voor jou op maat. Tijdens een telefonische intake nemen we eerst door wat jouw schrijfissues zijn en wat je vooral wilt leren, zodat we de vinger snel op de zere plek kunnen leggen. Vervolgens krijg je 3 (online)lessen van 1 uur verdeeld over 6 weken (1 les per 2 weken) waarin je aantrekkelijk leert schrijven en we vooral ingaan op de specifieke schrijfstruggles waar jij tegenaan loopt. 

Tijdens de schrijfcursus leer je:
• Aantrekkelijk en duidelijk schrijven met tips en technieken.
• Gaan we aan de slag met jouw schrijfstruggles.
 Het belang van het kennen van je doelgroep.
• Hoe je een kernboodschap opstelt.
• Hoe je een schrijfplan kunt gebruiken als hulpmiddel voor steengoede teksten
• Hoe je schrijft in een tone-of-voice en stijl die bij jou en je doelgroep passen.
• De kracht van steengoede koppen en scherpe intro’s
• Tips & trucs die journalisten gebruiken om de aandacht van de lezer vast te houden. 

Na elke cursusles krijg je meerdere thuiswerkopdrachten die je zelf kunt uitvoeren op een tijdstip dat je uitkomt. Deze opdrachten bespreken we vervolgens in het volgende lesuur waarna je feedback krijgt. Aan het eind van elke cursus krijg je een checklist ‘Aantrekkelijk schrijven’ mee met tips en trucs om een goed artikel te schrijven. Plus: een top-3 met specifieke tips voor jouw persoonlijke schrijfissues. 

Voor wie is deze schrijfcursus?
Voor medewerkers, zzp’ers en ondernemers die regelmatig blogs, persberichten, webteksten, brochures of andere zakelijke teksten schrijven en daar beter in willen worden. Wil je met meer gemak, plezier, snelheid en zelfvertrouwen schrijven, en ook nog eens efficiëntere, duidelijke en lekker leesbare teksten tikken waarin je boodschap goed naar voren komt? Dan zit je hier goed. Wil je een training boeken voor je bedrijf? Die verzorgen we ook. Aan medewerkers van bedrijven die regelmatig zakelijke of journalistieke teksten schrijven. Denk aan marketing- en communicatiemedewerkers, webredacteuren, (beginnende) journalisten of medewerkers van mediabedrijven en uitgeverijen, HR-professionals, consultants en accountants.

Wat wordt er van jou verwacht?


Schrijven is schrappen, zeggen ze weleens. Maar schrijven is vooral een kwestie van heel veel doen. Dat betekent: oefenen, uitproberen en verbeteren. Jouw eigen teksten dienen daarbij als cursusmateriaal. Bakken huiswerk krijg je niet, korte opdrachten wel – in de cursusles, en ook daarna. Dat betekent niet dat je wekelijks uren aan de slag moet, maar wel dat je bijvoorbeeld twee keer per week een uur gaat schrijven. Maar dat doe je op een moment dat jou uitkomt waardoor het altijd wel in je agenda is in te plannen. Door regelmatig te oefenen wordt het namelijk steeds gemakkelijker om teksten aantrekkelijk en pakkend te schrijven. Zo kruipen die vaardigheden vanzelf in je systeem.

En ja, we begrijpen dat je het druk hebt en een middag op pad gaan voor een cursus nu niet echt lekker in je agenda past. Daarom bieden we deze persoonlijke 1-op-1-cursus aan via Zoom of Teams: we plannen de drie lessen in op een moment dat jou uitkomt.
Wat kost die 1-op-1 schrijfcursus?

Deze driedelige cursus waarbij we aan de slag gaan met jouw eigen teksten kost € 1195 exclusief btw.

Hiervoor krijg je:
• 3 op maat gemaakte lessen waarbij we samen aan de slag gaan met jouw schrijfstruggles.
• Persoonlijke feedback op al jouw aangeleverde teksten.
• Tips en schrijftrucs van journalisten waarmee jouw boodschap duidelijk en scherp wordt, en dus aankomt bij jouw doelgroep.
• Na elke les een uitgebreide checklist (3 in totaal dus) waarmee je direct zelf aan de slag kunt om aantrekkelijkere teksten te schrijven.

Wil jij ook aantrekkelijker, scherper en makkelijker leren schrijven?

Leuk! Laat hieronder weten dat je interesse hebt, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor een telefonisch kennismakingsgesprek.