Meteen naar de inhoud

Schrijf het lekker zelf!

Je wilt iets schrijven: die enthousiasmerende tekst voor je website, dat pakkende nieuwsbericht of die grappige blogpost. Een tekst die leuk is om te lezen, boeit van begin tot eind en ook nog eens laat zien wie je bent of welke dienst je voor jouw klanten levert. In een gesprek kun je jouw verhaal prima onder woorden brengen, maar zodra je je laptop openklapt, heb je geen idéé waar je moet beginnen. Je stelt het uit. En als je eenmaal bent begonnen, ben je niet blij met het resultaat. Zonde. 

Foto: Prisca Visser

Je kunt van die schrijfstruggles afkomen. 
Sterker nog, je kunt plezier krijgen in schrijven, en het met veel meer gemak doen. In onze 1-op-1-schrijftraining leer je hoe je beter, sneller en met meer zelfvertrouwen schrijft. Met praktische opdrachten, slimme tips en trucs, journalistieke schrijftechnieken en heel veel feedback – want je gaat zelf aan de slag. Op naar betere teksten en meer schrijfplezier.

Voor wie?

Voor freelancers en ondernemers die regelmatig blogs, persberichten, webteksten, brochures of andere zakelijke teksten schrijven en daar beter in willen worden. Wil je met meer gemak, plezier, snelheid en zelfvertrouwen schrijven, en ook nog eens efficiëntere, duidelijke en lekker leesbare teksten tikken? Dan zit je hier goed.

Wil je een training boeken voor je bedrijf? Die verzorgen we ook. Aan medewerkers van bedrijven die regelmatig zakelijke of journalistieke teksten schrijven. Denk aan marketing- en communicatiemedewerkers, webredacteuren, (beginnende) journalisten of medewerkers van mediabedrijven, HR-professionals, consultants en accountants.

Wat krijg je?

In 3 onlinelessen van 1 uur leer je de basis van het schrijven, met speciale aandacht voor de specifieke schrijfstruggles waar jij tegenaan loopt. Je leert hoe je een tekst opbouwt, komt alles te weten over de kracht van koppen en leert schrijven in een tone-of-voice en stijl bij jou en je doelgroep passen. Ook leer je trucs die journalisten gebruiken om de aandacht van de lezer vast te houden.

Tijdens een telefonische intake nemen we eerst door wat jouw schrijfissues zijn en wat je vooral wilt leren, zodat we de vinger snel op de zere plek kunnen leggen. Na de cursusles krijg je een of meerdere opdrachten die je zelf kunt uitvoeren op een tijdstip dat je uitkomt. Deze opdracht bespreken we vervolgens in het volgende lesuur waarna je feedback krijgt. Aan het eind van de cursus krijg je de handleiding ‘Aantrekkelijk schrijven’ mee met tips en tricks om een goed artikel te schrijven. Plus: een top-3 met specifieke tips voor jouw persoonlijke schrijfissues.

Wat wordt er van jou verwacht?

Schrijven is schrappen, zeggen ze weleens. Maar schrijven is vooral een kwestie van heel veel doen. Dat betekent: oefenen, uitproberen en verbeteren. Jouw eigen teksten dienen daarbij als cursusmateriaal. Bakken huiswerk krijg je niet, korte opdrachten wel – in de cursusles, en ook daarna. Dat betekent niet dat je wekelijks uren aan de slag moet, maar wel dat je bijvoorbeeld twee keer per week een halfuur gaat schrijven. Door regelmatig te oefenen wordt het namelijk steeds gemakkelijker om teksten aantrekkelijk en pakkend te schrijven. Zo kruipen die vaardigheden vanzelf in je systeem.

En ja, we begrijpen dat je het druk hebt en een middag op pad gaan voor een cursus nu niet echt lekker in je agenda past. Daarom bieden we deze persoonlijke 1-op-1-cursus aan via Zoom of Teams: we plannen de lessen in op een moment dat jou uitkomt.

 

Wat kost dat?

€ 695 exclusief btw. 

Wil ik!

Leuk! Als je ons even laat weten dat je interesse hebt, nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor een telefonisch kennismakingsgesprek.